Oferujemy Państwu analizy pozostałości środków ochrony roślin w płodach rolnych, analizy fizykochemiczne składu surowców i produktów spożywczych, a także analizy skierowane dla potrzeb doskonalenia technologii upraw rolniczych, warzywniczych i sadowniczych. Zakres oferowanych badań spełnia wymagania i potrzeby: producentów, plantatorów, firm pośredniczących w eksporcie i imporcie żywności oraz firm chemicznych zajmujących się produkcją oraz sprzedażą środków ochrony roślin.
Naszym klientom zapewniamy wysoką jakość oznaczeń dzięki stosowaniu zaawansowanych technologii chemicznych oraz profesjonalnemu i rzetelnemu wykonaniu badań przez zespół wykwalifikowanych specjalistów posiadających doświadczenie w pracy analitycznej i odpowiednie kompetencje do przeprowadzania analiz oraz interpretacji wyników.
Laboratorium Instytutu Agronomicznego Fertico
Bezkonkurencyjna jakość i wiarygodność.
Instytut Agronomiczny Fertico działa od 2007 roku i jest polskim liderem w zakresie kompleksowych badań środków chemicznych dla rolnictwa, monitoringu agrofagów oraz oferuje analizy gleby, analizy wody i materiału roślinnego. Dzięki długoletniemu doświadczeniu i nowoczesnym technologiom oferujemy naszym klientom badaniom o najwyższym poziomie jakości.
Posiadamy certyfikaty GEP i GLP oraz upoważnienie GIORIN do prowadzenia badań skuteczności środków ochrony roślin oraz wykonywania badań pozostałości środków ochrony.
NASZE TECHNOLOGIE
Analiza mikrobiologiczna
Identyfikacja chorób roślin. Diagnostyka podłoży i wody na obecność patogenów. Badanie wyrobów konsumpcyjnych.
Analiza molekularna DNA
Diagnostyka podłoży i wody na obecność patogenów. Badanie wyrobów konsumpcyjnych. Dokładna i szybka diagnostyka patogenów z użyciem techniki QuickPCR®.
Analiza spektrofotometryczna
Badanie zawartości makro i mikroelementów w częściach roślin, glebie, wodzie. Analiza różnego rodzajów parametrów jakościowych i ilościowych m.in. pasz, nasion, ziarna zbóż, owoców i innych produktów.
Analiza chromatograficzna
Wykrywanie i oznaczenie ilościowe pozostałości chemicznych pestycydów w żywności oraz płodach rolnych. Mikrocząsteczkowe badania pozostałości środków ochrony roślin w częściach roślin, w żywności pochodzenia roślinnego i zwierzęcego oraz jej przetworach.